Bucuria vantului de primavara care aduce cu el ploi este de neinlocuit. Dar, de asemenea, aduce cateva probleme comune care nu pot fi ignorate. Una dintre principalele preocupari in timpul acestor perioade este cea a scurgerilor si fiecare dintre noi ne-a confruntat cu aceasta problema in casele noastre la un moment dat.

Fie ca este vorba de perioada de primavara sau de orice alt sezon, daca scaparile de apa sunt ignorate, ele duc la unele probleme grave. Problemele legate de scurgerile de apa nu se limiteaza numai la pereti, asa cum ar crede in mod normal majoritatea dintre noi. Acestea pot aparea oriunde, pornind de la subsoluri pana la acoperisuri, in interiorul placilor, ventilatoarelor, peretilor etc. Solutiile de tranzitie va vor ajuta doar pentru o perioada temporara, iar solutia permanenta este ceea ce trebuie sa cautati pentru o solutie completa de impermeabilizare. Am trecut personal prin procedura de a ajunge la cele mai bune solutii si, de asemenea, sa disting cele mai bune optiuni de acolo. Iata sfaturile mele personale de impermeabilizare care va vor ajuta pe termen lung:

Odata ce ati vazut umezeala in casele voastre, fiti suficient de repizi si actionati asupra ei. Pentru a afla exact de unde provine umezeala, efectuati o verificare externa rapida in aceeasi zona, astfel incat sa va poata conduce la scurgere. De cele mai multe ori, instalatiile sanitare slabe sau defecte sunt singurele responsabile. Pentru a obtine solutii exacte, trebuie sa stiti despre problema exacta.

Hidroizolatie terase - sfaturi utile

Un lucru care se poate face de catre noi la domiciliu este un control regulat de mentinere a scurgerilor si conductelor  prin utilizarea agentilor de curatare. Veti fi surprinsi sa nu observati nicio scurgere sau umezeala la curatarea blocajelor sistemelor de drenare care ar putea fi lipite fie cu muschi, fie cu alte materiale straine.

Daca ramaneti in apropierea regiunii de coasta sau aveti case cu placi inclinate sau placi de lut, atunci intr-un interval de timp regulat fiti foarte atenti sa pastrati o verificare a sparturilor sau a uzurii.

Condensarea umeda este cauzata de umiditatea excesiva prinsa in casa si una dintre cele mai frecvente probleme este faptul ca umezeala formeaza condensul, deoarece intalneste zidurile super-reci. Folosirea ventilatoarelor extractoare, in special in bucatarie si bai unde exista umiditate excesiva, va va ajuta sa reduceti umezeala.

Silan / siloxani: Silanii si siloxanii sunt ambii derivati din familia de siliconi. In ciuda faptului ca sunt foarte strans legate, au diferente semnificative de performanta. Deoarece silanele sunt alcatuite din molecule mai mici decat siloxanii, ele vor obtine in mod obisnuit o penetrare mai profunda decat siloxanii. Ca urmare, silanii se comporta bine in conditii de abraziune si de intemperii.

Prin urmare, continutul de solide al unui produs silan trebuie sa fie suficient de mare pentru a compensa pierderea de material reactiv prin evaporare in timpul aplicarii si intaririi. Siloxanul, deoarece este mai putin volatil, ofera, in general, performante bune de respingere a apei la costuri mai mici. Cu toate acestea, pentru suprafetele din beton supuse uzurii abrazive, tratarea cu un dispozitiv de etansare cu silan va asigura o protectie mai indelungata. In ceea ce priveste textura si culoarea suprafetei, tratamentul cu agenti de etansare cu silan nu poate fi detectat vizual. Produsele din siloxan pot intuneca usor suprafata tratata. Folosind o combinatie de silani si siloxani, avantajele fiecaruia compenseaza punctele slabe ale fiecarei fabricari pentru produsul perfect de etansare impermeabil la apa. Amestecurile de silan / siloxan sunt utilizate in mod obisnuit pe caile de acces, pe trotuare si lasa suprafata cu un finisaj natural.

 

Acoperiri elastomerice: Acoperirile elastomere sunt emulsii cauciucate, care se utilizeaza pentru a asigura o membrana de tip cauciuc greu, pentru a fi utilizata in suprafete de impermeabilizare sau etansare a betonului sau zidariei. Termenul elastomer inseamna pur si simplu ca materialul este flexibil. In timp ce acoperirile elastomerice sunt impermeabile la apa, vapori chimici si gaze subterane, acestea prezinta un risc ridicat de delaminare cu o durata scurta de viata. De asemenea, modifica culoarea, textura si aspectul suprafetei betonului.

 

Izolatori cristalini: Impermeabilizarea cristalina este o metoda eficienta de impermeabilizare deoarece umple capilarele pentru a impiedica patrunderea apei si a altor lichide. Prin difuzie, substantele chimice reactive din impermeabilizatoarele cristaline utilizeaza apa ca mediu migrat pentru a intra si a calatori in jos in capilarii betonului. O reactie chimica intre substantele impermeabile cristaline are loc intre umiditate si produsele secundare de hidratare a cimentului, formand o noua structura cristalina nesolubila. Aceasta structura integrala umple tracturile capilare