Hidroizolatie bituminoasa

Silicati de sodiu: De unde stiti care dintre produse sunt cele mai bune? Formulele de silicat de sodiu au aparut in anii 1950 si au fost initial folosite ca agenti de intarire a pardoselilor din beton. Astazi, datorita naturii lor economice, multi producatori si distribuitori de beton pretind silicatii de sodiu ca fiind hidroizolanti eficienti. Solutiile de silicat de sodiu au un loc ca tratament concret; totusi, rolul lor ar trebui limitat doar ca intaritori de suprafata beton. Solutiile de silicat de sodiu sunt foarte slabe si ineficiente ca agenti de etansare pentru impermeabilizare deoarece au o adancime de penetrare limitata si nu pot opri sau reduce presiunea hidrostatica. Daca doriti sa va densificati betonul, un intaritor de silicat de sodiu este o optiune excelenta; totusi, lasati impermeabilizarea la una din celelalte metode de mai jos.

 Hidroizolatie bituminoasa - sfaturi utile

Siliconati: Siliconatii sunt solutii apoase, foarte alcaline, care sunt utilizate pentru izolarea contra apei. Dupa evaporarea apei din agentul de etansare, siliconatul reactioneaza cu dioxidul de carbon atmosferic pentru a forma o bariera de suprafata impermeabila la apa. Siliconatele sunt optiuni bune de respingere a apei, cu un efect excelent de colorare a apei.

 

Silicat / Siliconati: O metoda eficienta de impermeabilizare datorita proprietatilor de densificare a silicatului si a proprietatilor hidrofobe ale siliconatului. In mod obisnuit, silicatele sunt utilizate pentru a se intari si siliconatele sunt folosite pentru a fi protejate de apa si prin combinarea celor doua este creat un produs cu actiune dubla. Componenta silicata reactioneaza cu betonul prin introducerea unui silicat suplimentar care reactioneaza cu excesul de hidroxid de calciu pentru a forma mai mult CSH. Aceasta are ca rezultat o suprafata mai densa si mai dura a betonului. Siliconatul aplicat pe beton sufera un proces in doua parti in care acesta reactioneaza mai intai cu dioxidul de carbon din aer pentru a forma o rasina siliconica activa. Rasina siliconica reactioneaza apoi cu hidroxid de calciu pentru a forma o rasina rezistenta lichida pe suprafata betonului si in interiorul porilor capilari disponibili. Siliconatele sunt agenti de etansare, nu densificatori si se utilizeaza cel mai bine atunci cand sunt amestecati cu silicat pentru a asigura atat proprietati de densificare, cat si proprietati de etansare. Sigiliul provocat este microscopic si nu se formeaza nici un film pe suprafata, ceea ce inseamna ca nu poate fi uzat in timp. O optiune excelenta pentru impermeabilizarea subsolurilor si a cailor de acces.

 

Silan: mecanismul principal de deteriorare a betonului este coroziunea si scalarea datorita produselor de degradare. Cea mai eficienta solutie pentru protejarea apei si a sarurilor de betonul daunator este utilizarea unui dispozitiv de etansare pe baza de silan. Deoarece silanele nu modifica rezistenta la inclinare sau alunecare a betonului, acestea sunt ideale pentru a acoperi suprafetele (drumuri, poduri, sosele). Silanul penetreaza adanc datorita dimensiunii sale moleculare extrem de mici si se leaga chimic cu silicati pentru a forma o atasare permanenta a moleculei hidrofuge. Acest lucru creeaza un strat profund hidrofob care impiedica patrunderea in substrat a apei si a contaminantilor cu apa si provocarea deteriorarii prematura.

 

Siloxani: Siloxanul este un polimer de dimensiuni mai mari, iar penetrarea nu este la fel de adanca ca si alte produse de etansare. Spre deosebire de silanele care necesita un pH ridicat pentru a se cataliza, siloxanii nu depind de pH-ul substratului. Din acest motiv, siloxanul este ideal pentru tratarea caramizilor, stucului si pietrei. Siloxanul nu este utilizat in mod obisnuit ca produs de sine statator, dar pentru a-si maximiza potentialul, el este in mod obisnuit amestecat cu silani. Folosit ca un singur produs, siloxanii pot intuneca usor suprafata tratata creand in acelasi timp un efect de frecare a apei.