Hidroizolatie baie 

Atunci cand apa se infiltreaza in peretii baii, se pot intampla mai multe lucruri negative! Daca cineva a experimentat oroarea cu apa care se scurge prin plafonul  stie cum casa  de vis poate deveni in curand un cosmar.

 

Cand renoveaza baia, majoritatea oamenilor vor pur si simplu placi, vopsea sau alte materiale direct pe partea superioara a placilor de ipsos existente sau a zidariei din tencuiala si vor pune linoleum sau gresie direct deasupra placilor de podea. In timp ce acest lucru va mentine costurile reduse, aceste suprafete nu sunt intotdeauna potrivite pentru conditiile umede si pot duce la probleme suplimentare pe linie.

 Hidroizolatie baie - sfaturi utile

O modalitate de a depasi aceste probleme este tratarea baii ca si cum ar fi o camera umeda. O camera umeda, daca nu sunteti siguri de termen, este o camera sub forma unui bazin de apa impermeabilizat prin folosirea membranelor si a adezivului care formeaza o bariera completa a apei. Acest lucru va reduce foarte mult riscul de penetrare a apei in afara limitelor camerei.

 O camera complet impermeabila nu implica distrugerea decorului. Puteti opta in continuare pentru un interior asa cum il doriti, dar va ofera mult mai multe optiuni atunci cand vine vorba de adaugarea unui dus. 

O intrebare obisnuita la care raspundem adesea este: pot sa am o camera umeda la etaj? Raspunsul simplu este, da, cu siguranta puteti. De fapt, multi oameni par sa aiba conceptia gresita ca o camera umeda este mai probabil sa duca la scurgeri. Desi, de fapt, contrariul este adevarat.

Mai jos va prezentam mai multe motive pentru a va izola baia: 

1. Opriti scurgerile

Din cauza gravitatiei, apa va gasi intotdeauna cea mai usoara si mai rapida cale in jos. In cazul in care se dezvolta un punct slab sau o fisura in podea sau pe pereti sau se formeaza goluri in etansantul dintre pereti si baie, apa poate incepe cu usurinta sa se scurga si va ajunge in curand in parterul casei dvs. Acest lucru se poate manifesta in pereti si tavane umede la un nivel inferior sau, mai rau, la picaturi de apa care se formeaza pe corpuri de iluminat, ceea ce inseamna amestecarea apei si a electricitatii, ceea ce nu este niciodata un lucru bun. O incapere rezervata asigura o etansare completa sub podele si pereti, care va impiedica acest lucru. 

2. Preveniti umezeala si mucegaiul

In timp ce puteti vedea ce se intampla pe exteriorul zidurilor si peretilor, nu puteti vedea ce se intampla dedesbt. Daca va refaceti baia, este posibil sa fi scos placi si sa gasiti tencuiala umeda. Aceasta se datoreaza faptului ca apa trece prin stratul superior si penetreaza lemnul, ipsosul sau caramida, care de obicei nu sunt niciodata tratate pentru astfel de lucruri. Prin adaugarea unei bariere impermeabile intre aceste suprafete si stratul superior (de exemplu, placile), puteti impiedica formarea condensului si prevenirea aparitiei umezelii. 

3. Izolati

Nu numai ca impermeabilitatea la imbarcare impiedica scurgerile si formarea umezelii, dar este, de asemenea, un izolator excelent. Daca peretii exteriori formeaza o parte a baii dvs., veti sti cat de reci se pot simti acesti pereti la atingere, in special in timpul lunilor de iarna, ceea ce inseamna ca baia dvs. necesita o izolatie mai mare pentru a se incalzi. Aceasta, la randul sau, va costa mai multi bani pe termen lung. Amplasarea impermeabila va ajuta la mentinerea caldurii si va ajuta intr-un fel la reducerea facturilor de energie. 

4. Mai multe optiuni de baie

Prin construirea unui perete cu placi impermeabile, puteti incepe sa adaugati mai multe elemente de design la baie, cum ar fi un dulap suspendat, un bazin de perete atasat si nise la indemana pentru lucrurile dumneavoastra. De asemenea, puteti alege sa transformati baia intr-o incapere umeda. 

5. Cresteti valoarea proprietatii

O incapere complet izolata arata ca timpul si efortul au fost cheltuite pentru a oferi un finisaj calitativ si profesional pentru baie.

 

Daca aceste 5 motive v-au convins sa va faceti hidroizolatiile, veti fi bucurosi sa stiti ca kiturile complete de impermeabilizare pentru baie sunt acum disponibile la preturi avantajoase. Uitati-va la intreaga gama de solutii de inalta calitate si accesibile pentru camerele umede si economisiti timp, efort si bani.