Hidroizolatii fundatii

Exista o diferenta distincta intre izolarea la apa si impermeabilizare. Rezistenta la socuri este menita sa mentina umiditatea solului, in timp ce impermeabilizarea mentine atat umiditatea, cat si apa lichida. Cladirile au fost rezistente la umezeala de ani de zile, o practica care a fost mentionata in mod gresit drept impermeabilizare. Codul rezidential international (IRC), in sectiunea R406, precizeaza conditiile care necesita fie izolarea damponului, fie impermeabilizarea. IRC furnizeaza apoi o lista a materialelor admise, care includ acoperirea bituminoasa si cimentul modificat acrilic.

Hidroizolatii fundatii - sfaturi utile 

Rezistenta la soc este o acoperire, de obicei pe baza de asfalt, care este pulverizata sau aplicata manual pe partea exterioara a peretelui. Desi mai putin frecvent recomandata in constructiile rezidentiale moderne, aceasta este inca o forma acceptabila de tratament in multe situatii. Dezavantajele includ incapacitatea de a sigila fisuri sau gauri mai mari lasate de legaturile formate si potentialul de deteriorare prin umplutura grosiera sau neglijenta. Dar, cu drenaj de suprafata adecvat, drenaj fundatie corect instalat la picior, si absenta presiunii hidrostatice pentru a conduce infiltrarea apei, izolarea prin damping poate asigura o protectie adecvata si de lunga durata pentru multe spatii de acoperire si subsoluri.

Hidroizolarea unei fundatii necesita aceeasi ingrijire ca si izolarea antidepresiva in ceea ce priveste tratamentul de suprafata si conducta de scurgere, dar este mult mai exigenta in tratarea peretelui insusi. 

Conditiile locale variaza foarte mult si contribuie la determinarea optiunii potrivite pentru prevenirea infiltrarii apei. Unele zone cu clima uscata si mese inferioare de apa construiesc in mod regulat subsoluri cu pereti de fundatie care pot fi de 10 picioare inaltime. Alte zone, cu precipitatii anuale ridicate, folosesc mai frecvent fundatii de tip slab. Dar chiar si aceste fundatii au nevoie de protectie pentru a pastra umezeala prin migrarea solului prin placa (a se vedea barierele de vapori pentru placile de beton). Si luati in considerare topografia - un subsol de trecere construit in partea laterala a unui deal are o buna ocazie de a folosi gravitatia pentru a deplasa apele subterane departe, in timp ce un subsol complet pe platourile dintr-o zona umeda poate fi necesar sa ia in considerare mijloacele mecanice.

Desigur, adancimea peretelui fundatiei si utilizarea spatiului interior vor determina, de asemenea, alegerea metodelor. Un perete de inghet de 36 inci pentru un spatiu de acoperire neincalzit, construit pe un pamant bine drenat si care utilizeaza un jgheab de gravitatie, este un candidat bun pentru izolarea impotriva umezelii. Casa cu un perete de fundatie de 10 picioare si un subsol finit, poate opta pentru un sistem de perete de fundatie complet etansa.