Hidroizolatii

Daca bifurcam o structura in diferite categorii in ceea ce priveste impermeabilizarea, putem clasifica structura in urmatoarele: 

1. Hidroizolarea fundatiilor

2. Hidroizolarea subsolurilor

3. Hidroizolarea bancilor si toaletelor,

4. Hidroizolarea teraselor

Hidroizolarea zonelor de mai sus are nevoie de o investigatie detaliata a amplasamentului in cazul constructiei vechi, dar in constructii noi, daca se utilizeaza metodologia adecvata si materialele corespunzatoare, structura poate fi realizata pentru o perioada de cinci ani, extinsa la douazeci de ani, in functie de materialele folosite in impermeabilizare. In acest proiect, vom incerca sa intelegem diferite tehnici utilizate pentru fundatii si subsoluri impermeabile, dar inainte de aceasta vom incerca sa intelegem care sunt metodele folosite pentru hidroizolarea oricarei parti a structurii cu ajutorul unei scheme. 

Hidroizolatii - sfaturi utile

Cladiri 

O pivnita umeda poate reduce dramatic valoarea casei tale. Studiile arata ca majoritatea oamenilor nu vor lua in considerare cumpararea unei locuinte cu scurgere de apa. Vanzarea unei locuinte cu scurgeri de apa poate duce cu usurinta la o reducere cu 25% a pretului de vanzare.

Chiar daca rareori aveti probleme cu umiditatea sau inundatiile, este mai bine sa rezolvati problema complet inainte de a efectua orice lucrare de remodelare. Solutiile permanente pot avea nevoie de timp pentru implementare. Un loc bun pentru a incepe este de a vorbi cu un inspector de origine independenta, care este specializat in probleme de impermeabilizare.

Izolarea corespunzatoare este esentiala pentru crearea unui subsol confortabil si uscat. In afara de pastrarea izolatiei la rece, izolarea subsolului previne condensarea. Pamantul ramane rece pe tot parcursul anului. La randul lor, peretii subsolului se racesc. Cand aerul mai cald din camera intra in contact cu toti acesti pereti reci, trebuie sa renuntam la o parte din umiditate sub forma de condens. De fapt, condensarea este sursa primara a umiditatii care provoaca probleme de mucegai si fungi in subsoluri. Izolatia efectiva separa aerul cald al camerei de peretii raciti, impiedicand astfel problemele de umiditate care rezulta din condensare. 

Diferitele defecte cauzate de umiditatea cladirilor pot fi rezumate astfel: 

1. Efectueaza eflorescenta care poate duce, in cele din urma, la dezintegrarea caramizilor, pietrei, placilor etc.

2. Poate duce la inmuierea si ruperea ipsosului.

3. Poate cauza inalbirea si varsarea vopselei si aparitia unor pete colorate.

4. Este posibil sa provoace raniri, flambaj si putregaiuri.

5. Poate duce la coroziunea metalului

6. Poate deteriora fitingurile electrice.

7. Faciliteaza aparitia termitelor. 

Absorbtia umezelii de catre materialele de constructie este una dintre principalele cauze ale umezelii. Din cauza naturii granulare a materialelor, umiditatea gaseste un acces usor prin goluri si acest lucru ajutat de actiunea capilara ajuta umezeala sa calatoreasca in directii diferite. Astfel, fie datorita proiectarii defectuoase a structurii sau a lucrarilor proaste, fie prin utilizarea materialelor defecte, umezeala isi poate gasi drumul spre interiorul cladirii, fie prin fundatie si plinta, pereti, podele sau acoperis