Hidroizolatie

Construirea unui perete de retinere este adesea cea mai buna cale de a crea spatiu util pe un sit inclinat sau de a crea interes vizual intr-o zona plata. Indiferent daca peretele de retinere este proiectat pentru scopuri estetice sau practice, totusi, daca nu este proiectat si construit bine, acesta nu va servi nici unui scop. Designul bun incepe cu adevarat sub pamant si in spatele peretelui, deci daca doriti un perete fara probleme care sa arate bine pentru anii urmatori, luati in considerare elementele critice prezentate in acest articol. 

Hidroizolatie - sfaturi

Functie

 Peretii de retinere tin terenul atunci cand exista o schimbare drastica a inaltimii. Acestea sunt de obicei necesare pe locuri abrupte pentru a crea un spatiu sigur si util pentru gradinile, cladirile si caile de acces. Multi proprietari de case aleg, de asemenea, sa construiasca ziduri de retinere scazute, pentru a se distinge in diferite zone ale gradinii din motive functionale si estetice. Peretii de retinere sub un metru inaltime sunt perfecti. Pentru orice lucru de deasupra acestei inaltimi sau pentru a servi drept fundatie pentru cladiri si cai de acces, ar trebui sa cautati sfaturi profesionale inainte de a incepe sa construiti. 

Consimtamant 

Constructia zidurilor de sustinere slab construite se poate deforma. In cazuri mai grave, ele pot, de asemenea, sa se rastoarne, motiv pentru care  este bine sa respectati planurile. Verificati intotdeauna la consiliul local pentru a vedea daca aveti nevoie de consimtamant pentru a construi un perete de retinere. Daca va aflati in apropierea unei linii de granita, este posibil sa consultati si vecinii. 

Tevi si cabluri 

Verificati-va planurile impotriva instalatiilor sanitare si a schemelor electrice pentru a va asigura ca nu primiti surprize urate cand incepeti sa saturati. De asemenea, este important sa alegeti tipul corect de echipament de sapat. In cazul in care proiectul este mare in scara, atunci exista o multime deexcavatoare diferite, care trebuie utilizate, desi daca este un zid rezidential mic, atunci puteti alege dintr-o gama de mini excavatoare care pot fi potrivite proiectului. 

Proiect 

Un perete de retinere bine proiectat nu va rasturna si va sustine pamantul din spatele acestuia si orice incarcaturi care pot fi aplicate, cum ar fi cele din masini si cladiri. De asemenea, va preveni acumularea de apa in spatele peretelui, ceea ce creste incarcatura laterala a peretelui. Peretii de zidarie, de obicei din piatra sau beton, se bazeaza pe masa lor pentru a rezista la presiunea laterala a solului din spatele lor. Peretii  sunt stabilizati de piciorusele sau stalpii verticali ai solului si se bazeaza pe rezistenta materialelor  de constructie. 

O baza solida

 

Un perete solid de retinere incepe sub nivelul solului. O baza buna consta din sol compactat si cel putin 150 mm de nisip compactat si pietris. Baza compactata asigura faptul ca cursul de baza al peretelui ramane plat, ceea ce, la randul sau, asigura ca cherestea, blocurile si pietrele folosite pentru a construi peretele vor avea mai mult contact cu cursurile de deasupra lor. Mai mult contact creste frictiunea, ceea ce inseamna ca veti ajunge la un perete mai puternic.