Hidroizolatii industriale

Daca construiti o fundatie din beton sau mai multe parti ale casei dvs. implica beton, poate doriti sa luati in considerare impermeabilizarea betonului insusi, astfel incat camerele dvs. sa ramana frumoase si confortabile. Acestea fiind spuse, o adevarata casa de beton este probabil mai rezistenta la apa decat orice alt tip de structura comuna pentru inceput, iar numai fisurile, imbinarile sau deschiderile de ferestre si usi ar trebui sa necesite atentie. Acest articol ofera mai multe informatii despre cum sa incepeti cu hidroizolarea si despre ce tehnici de impermeabilizare ati putea lua in considerare.

Determinati daca casa dvs. din beton necesita impermeabilizare. Un perete format din beton, panouri prefabricate din beton si constructia de pereti din fonta ICF sau izolata din beton este in esenta mai rezistenta la apa decat cele mai multe metode de constructie, ceea ce inseamna ca rareori are nevoie de o atentie sporita la impermeabilizare. Acestea fiind spuse, peretii exteriori ai betonului prefabricat sunt adesea acoperiti mai mult pentru aspect decat pentru rezistenta la intemperii.

Hidroizolatii industriale - sfaturi utile

Daca credeti ca structura dvs. poate necesita impermeabilizare, obtineti un antreprenor general in care aveti incredere pentru a va oferi sfaturi. El poate sugera aplicarea unei membrane lichide si nu mai mult, sau sa sugereze umplerea unor fisuri sau articulatii, in loc sa puna in scena o productie elaborata de impermeabilizare.

Pregatiti peretii pentru acoperirea pe care ati selectat-o. Daca decideti sa continuati cu impermeabilizarea, aproape orice tehnica pe care o utilizati va necesita ca peretii dvs. de beton sa fie in stare buna. Asta inseamna:

Umplere - pentru a umple rosturile de dilatare sau crapaturile mai mari de pana la 1/4 inch (0,6 cm), cu o carcasa de poliuretan de buna calitate.

Indepartarea de beton - pentru a umple orice imbinare mai mare de 1/4 inch (0.6 cm), asigurandu-va ca zona din beton este complet uscata inainte de a continua.

Slefuirea - pentru a netezi orice beton dur, neuniform, astfel incat membrana sau suspensia de impermeabilizare sa aiba o suprafata uniforma de aderenta.

Curatati temeinic suprafata betonului inainte de impermeabilizare. Cu o perie rigida si putina apa, spalati orice material varsat, ulei sau murdarie care se lipesc inca de beton. Cele mai multe membrane au nevoie de o suprafata curata pentru a adera la ea. Lasati sa se usuce inainte de a continua.

Folositi o membrana lichida pentru a va asigura rapiditatea si economia. Membranele lichide sunt, de obicei, acoperiri pe baza de polimeri, care pot fi pulverizate, slefuite sau laminate direct pe beton. Ei au avantajul de a fi rapid de aplicat si au un cost relativ scazut. Urmati instructiunile producatorului cu privire la modul de aplicare.

Dezavantajul membranelor lichide este acela ca nu ofera o acoperire uniforma. Chiar daca trageti pentru o acoperire de 60 mm, grosimea minima recomandata, este greu sa o atingeti in mod consecvent. 

Utilizati o membrana de foaie de auto-aderenta pentru consistenta. Membranele cu membrana auto-aderente sunt membranele asfaltice mari, cauciucate, pe care le plasati direct pe beton. Membranele au o grosime chiar mai mare, dar sunt mai scumpe decat membranele lichide si pot lua ceva timp pana cand se aseaza.

Membranele de foi cu auto-aderenta sunt extrem de lipicioase. Trebuie sa fii foarte sarguincios in privinta decolarii membranei pentru a expune partea lipicioasa, pentru ca se va lipi de tot ce vine in contact cu ea si este practic imposibil sa-l lipiti de indata ce este pusa.

Asigurati-va ca acordati o atentie speciala modului in care se suprapun membranele, deoarece instalarea necorespunzatoare poate duce la posibilitatea scurgerilor. Asigurati-va ca articulatiile de taiere sunt taiate corespunzator si ca etansarea se face in mod corespunzator.

Membranele de tip foaie necesita cel putin doua persoane care sa se ocupe de instalare.