Hidroizolatie fundatie

Iata avantajele izolatiei subsolului interior: 

Lucrarile de izolare se integreaza mult mai usor cu programul de constructie, deoarece se intampla dupa ce cladirea in stare uscata, mai degraba decat atunci cand antreprenorul de excavare este dornic sa umple fundatia.

Este mai usor sa asigurati o conexiune neintrerupta intre izolatia de sub podea si izolatia peretelui atunci cand izolatia se afla pe interior. Daca instalati izolatia peretelui pe exterior, piciorul va intrerupe, de regula, continuitatea izolatiei.

Hidroizolatie fundatie - sfaturi utile

Daca va izolati pe interior, evitati dificultatea de a afla cum sa protejati partea superioara a izolatiei subsolului exterior.

Daca intentionati sa instalati furnir din caramida pe peretii de inalta calitate, izolatia interioara a subsolului are mai mult sens decat izolarea exterioara. 

Pe scurt, cum sunt peretii subsolului izolati pe exterior? 

Dupa ce peretele subsolului a fost protejat cu un sistem de impermeabilizare izolatia este instalata din partea superioara a piciorului, undeva langa partea superioara a grinzii jgheabului. Materialele de izolare acceptabile includ polistiren extrudat (XPS), polistiren expandat (EPS), spuma poliuretanica pulverizata cu celule inchise sau vata minerala. Izolarea polisocianurata nu trebuie utilizata deoarece poate absorbi apa.

Izolatia inferioara nu trebuie atasata la beton; aceasta este mentinuta in locul placii de umplere. Cel mai bun material de umplere este un material granular cu scurgere rapida, cum ar fi pietris sau piatra zdrobita, cu un capac subtire de sol sau argila.

Izolatia de inalta calitate poate sau nu trebuie sa fie atasata la beton - metodele de fixare includ adezivul compatibil cu spuma in functie de inaltimea expunerii spumei si metoda utilizata pentru protejarea acesteia.

Unii constructori isi consolideaza peretii, astfel incat izolatia subsolului sa fie cat mai sigura. Partea superioara trebuie sa includa o zona verticala care se extinde in sus si este lipita de casa; blitul trebuie sa fie inclinat, iar partea inferioara trebuie sa se termine intr-o zona de picurare care se extinde in afara izolatiei si a materialelor de protectie a izolatiei. 

Portiunile de calitate superioara de toate tipurile de izolatie exterioara trebuie protejate impotriva abuzului fizic si a luminii solare. Printre produsele care pot fi utilizate in acest scop sunt urmatoarele: 

  • Suport de ciment, cu sau fara un strat de stuc
  • Placaj tratat sub presiune
  • Prinderea speciala a partilor metalice