Hidroizolatie lichida

Cum functioneaza hidroizolatia lichida 

Impermeabilizarea lichidelor vine intr-o galeata si se aplica prin vopsirea pe suprafata cu o perie de vopsea, o rola de vopsea, o mistrie sau chiar un pulverizator, pentru proiecte mai mari. Poate fi folosit pe placi de ciment, placi din fibra de ciment, beton, namol si alte zone in care instalati placi. 

Hidroizolatie lichida - informatii utile

Avantajul lichidului este ca puteti instala substratul, de exemplu, la baza bordurii de ciment. De exemplu, daca ati construit ceva intr-un dusnu aveti de ce sa prindeti obiectul de podea cu suruburi. Nu ar fi impermeabil din motive evidente.

Unde folositi impermeabilizarea lichida? 

Acest post va vorbi despre doua moduri in care poate fi utilizata hidroizolarea lichida. Primul este in zone orizontale expuse la umezeala, cum ar fi cabine de dusi, rafturi, jumatati de perete si chiar podele in dusuri. Orice zona umeda in care se poate aseza apa va trebui sa fie impermeabila. Impermeabilizarea lichidelor functioneaza bine pentru aceste zone. 

Al doilea mod in care poate fi folosit este la suprafata peretilor de dus. Mai degraba decat sa aveti plastic in spatele substratului, ca in cazul constructiei traditionale de dus, ar fi bine sa faceti special o suprafata de hidroizolare a zonei. Se vor face guri speciale de scurgere si se va izola corespunzator podeaua baii.  Cand apa trece de gresie sau faianta, este oprita inainte sa se absorbi in perete. Daca cautati sa impiedicati aparitia mucegaiului aceasta este cea mai buna varianta prin care puteti face asta. 

De ce sa aveti grija

 Trebuie sa cititi instructiunile pentru marca si tipul de impermeabilizare pe care le utilizati. Cu unele hidroizolatii, companiile vor dori sa folositi o tesatura speciala, impreuna cu lichidul, pe intreaga suprafata. Unele vor necesita utilizarea tesaturii in toate colturile, in timp ce altele nu necesita deloc. De asemenea, trebuie sa acordati atentie numarului de straturi ale produsului care trebuie aplicate si cat de gros ar trebui sa fie. Unele produse necesita trei straturi, iar altele doar doua. Unii doresc ca acesta sa fie aplicat la grosimea de 30 milimetriin spatiile foarte umede. 

Unul dintre dezavantajele membranelor lichide este faptul ca trebuie sa fie reevaluate des. Din cate stim, niciuna dintre ele nu se califica drept o bariera de vapori sau un retardator. Intr-un dus rezidential, daca reusiti sa impiedicati trecerea apei in totalitate nu va fi nevoie sa va faceti prea multe griji. Dar daca va preocupati si de vaporii de apa, o membrana lichida nu este cea mai buna solutie.