Hidroizolatii hale

Acoperisul lichid este un stil de acoperis care renunta la acoperisul traditional de sindrila sau de tigla si, in schimb, foloseste o membrana impermeabila. Elementele traditionale de tigla si sindrila au fost folosite atat de mult timp incat oamenii se intreaba daca o schimbare a acoperisului este utila. Din fericire, am compilat o lista pentru a va arata beneficiile unui acoperis lichid. 

Hidroizolatii hale - avantajele hidroizolarii  lichide

Flexibilitate 

Un avantaj pe care acoperisul lichid il are cand este pus peste acoperisurile conventionale este flexibilitatea sa generala. Produsele de acoperis lichid pot fi utilizate pe cladiri comerciale sau case particulare, adera la practic orice material si se sigileaza in jurul oricarei unitati HVAC, aerisire sau alte zone cu probleme comune pentru sistemele traditionale de acoperisuri. 

Economic 

Acoperisurile lichide sunt mult mai ieftine decat acoperisurile de sindrila. Costurile fortei de munca, eliminarea vechilor acoperisuri, echipamentele, materiale si consumabile, un acoperis de sindrila poate fi destul de costisitor. Alte sisteme de acoperis pot suferi lovituri, suprapuneri si zone inegale care duc la acumularea de apa, o amenintare imensa pentru eforturile dvs. de impermeabilizare. Un sistem de acoperis lichid instalat corespunzator nu sufera de aceste probleme deoarece acoperirea in sine indeplineste toate functiile necesare pentru a cuprinde un acoperis stabil si impermeabil. 

Acoperisurile lichide sunt usor si ieftin de instalat si necesita mai putin timp de pregatire. Un astfel de acoperis poate fi vopsit, laminat sau pulverizat pe un acoperis bine pregatit intr-o fractiune din timpul necesar pentru a instala sindrile sau placi de tigla. 

Acoperisurile lichide necesita mai putina intretinere. Sindrile sau acoperisurile de tigle necesita adesea intretinere anuala, inlocuire ocazionala si, uneori, reparatii costisitoare. Acoperisurile lichide necesita o intretinere redusa, rareori au nevoie de reparatii si orice reparatii sunt in continuare mai ieftine decat angajarea unui constructor care sa inlocuiasca sindrilele sau placile. 

Functional 

Un sistem de acoperis lichid ofera nu numai o protectie mai buna pentru cladire, ci si o durata de viata a acoperisului mai mare. Un acoperis lichid instalat corespunzator este o membrana monolita fara sudura, care asigura o hidroizolare mai buna decat alte tipuri de acoperisuri. Acoperisul lichid poate adera practic la orice substrat, facandu-l un produs excelent pentru etansarea si impermeabilizarea unui sistem de acoperis lichid. In plus fata de impermeabilizarea superioara, un acoperis lichid se sigileaza de asemenea in jurul unitatilor HVAC, orificiilor de ventilatie, a scurgerilor si a altor elemente de acoperis care se pot dovedi suparatoare pentru alte tipuri de acoperisuri. In plus fata de abilitatile sale superioare de impermeabilizare, acoperisul lichid poate preveni ruginirea si poate creste durata de viata a materialelor de etansare, protejand sanatatea generala a acoperisului. 

Verde 

Acoperisurile lichide sunt, de asemenea, mai bune pentru mediul inconjurator. Instalarea unui nou acoperis de sindrila sau acoperis de tigla necesita o forta de munca intensa si costuri mai mari. Acest acoperis vechi trebuie sa fie demontat in mod corespunzator si sindrilele vechi in cele din urma ajung in depozitele de deseuri.

Un sistem de acoperis lichid nu necesita indepartarea vechiului acoperis, acesta se fixeaza pe partea superioara a acoperisului vechi, economisind timp si bani, fara a produce niciun fel de deseuri asociate cu acoperisul de sindrila sau tigla. 

In plus, acoperisul lichid contine COV scazut, ceea ce inseamna ca va produce mai putine deseuri, iar materialul in sine este sigur pentru mediu. Un acoperis lichid a fost, de asemenea, dovedit pentru a reduce consumul de energie, facand cladirea dvs. mai eficienta din punct de vedere energetic si bazandu-ne mai putin pe aer conditionat sau incalzire care contribuie la poluarea aerului. 

Unul dintre avantajele cheie ale unui acoperis lichid este sustenabilitatea. Un acoperis lichid dureaza mai mult decat alte tipuri de acoperisuri, adesea necesitand o mica intretinere si reparatii mai putine. Un acoperis lichid nu se va sparge, nu se va lipi si va va proteja acoperisul de intemperii. Un acoperis lichid are multe avantaje si este o alternativa viabila la acoperisurile traditionale de sindrila sau faianta. Pentru mai multe informatii despre acoperisurile lichide, consultati urmatoarele linkuri.