Hidroizolatie terasa bloc

In constructii, o cladire sau o structura este impermeabila prin utilizarea membranelor si a acoperirilor pentru a proteja continutul si integritatea structurala. Hidroizolarea plicului cladirii in specificatiile de constructie.

 In constructia de cladiri, hidroizolarea este un aspect fundamental al crearii unui invelis al cladirii, care este un mediu controlat. Materialele de acoperire a acoperisului,  fundatiile si toate diversele patrunderi prin aceste suprafete trebuie sa fie rezistente la apa si, uneori, impermeabile. Materialele de acoperire sunt in general proiectate pentru a fi rezistente la apa si pentru a elimina apa de pe un acoperis inclinat, dar in anumite conditii, cum ar fi barajul de gheata si pe acoperisurile plate, acoperisul trebuie sa fie impermeabil.  Sunt disponibile multe tipuri de sisteme de membrane impermeabile, inclusiv hartie din pasla sau hartie de gudron cu asfalt sau gudron pentru a realiza un acoperis construit, alte hidroizolatii bituminoase.

Peretii nu sunt supusi apei statatoare, iar membranele rezistente la apa utilizate la case de casa sunt proiectate sa fie suficient de poroase pentru a permite eliminarea umezelii. Peretii au, de asemenea, bariere de vapori sau bariere de aer. Rezistenta la umezeala este un alt aspect al impermeabilizarii. Peretii din zidarie sunt construiti cu un curs de protectie impotriva umezelii pentru a preveni cresterea umezelii, iar betoanele in fundatii trebuie sa fie impermeabile sau impermeabile cu o acoperire lichida, membrana de impermeabilizare a subsolului (chiar si sub podeaua de beton, unde se utilizeaza in mod obisnuit folii de polietilena) , sau un aditiv la beton.

 Hidroizolatie terasa bloc - sfaturi utile

In industria de impermeabilizare, impermeabilizarea subterana este, in general, impartita in doua zone:

 

Tanking: Aceasta este o hidroizolare utilizata acolo unde structura de sub pamant va fi asezata in masa de apa continuu sau periodic. Acest lucru cauzeaza presiunea hidrostatica atat pe membrana, cat si pe structura si necesita o incapsulare completa a structurii subsolului intr-o membrana de alimentare, sub placi si pereti.

 

Rezistenta la umezeala: Este o hidroizolare folosita acolo unde masa de apa este mai mica decat structura si exista o buna umplere libera. Membrana se refera la varsarea apei si la introducerea vaporilor de apa fara presiune hidrostatica. In general, aceasta incorporeaza o pereche de membrane rezistente la umezeala (DPM) pe pereti.

In cladirile care folosesc beciuri, o problema potentiala este prea multa umiditate, deci impermeabilizarea este critica. Exfiltratiile de apa pot duce la cresterea mucegaiului, cauzand daune importante si probleme legate de calitatea aerului. Se recomanda impermeabilizarea peretilor de fundatie pentru a preveni deteriorarea si infiltratiile.

 

O alta zona specializata de hidroizolare sunt puntile de pe acoperis si balcoane. Sistemele de hidroizolare au devenit destul de sofisticate si sunt o zona foarte specializata. Puntile impermeabile din, polimer sau tigla, sunt una dintre principalele cauze ale deteriorarilor cauzate de apa la structurile de constructie. In cazul in care apar probleme majore in industria constructiilor este atunci cand produsele necorespunzatoare sunt folosite pentru aplicarea gresita. In timp ce termenul de impermeabilitate este utilizat pentru multe produse, fiecare dintre ele are o zona foarte specifica de aplicare si cand nu sunt respectate specificatiile producatorului si procedurile de instalare, consecintele pot fi severe. Un alt factor este impactul extinderii si contractiei asupra sistemelor de impermeabilizare pentru punti. Puntile se misca in mod constant cu schimbari de temperatura, punand accentul pe sistemele de impermeabilizare. Una dintre cauzele principale ale defectiunilor sistemului de punti impermeabile este miscarea substraturilor care cauzeaza prea multa stres asupra membranelor, ducand la o defectiune a sistemului. In timp ce dincolo de domeniul de aplicare al acestui document de referinta, impermeabilizarea puntilor si balcoanelor este un complex de multe elemente complementare. Acestea includ membrana de impermeabilizare utilizata, drenajul adecvat al pantei, detaliile corespunzatoare si materialele de constructie adecvate.