Pret hidroizolatie

Sistemele cu membrane pulverizabile necesita o pregatire speciala pentru peretele fundatiei. Experti recomanda sa se acopere totul inclusiv gaurelele mici. Peretii ar trebui, de asemenea, sa fie destul de plati. Spatiile lasate de imbinarile de panouri ar trebui sa fie aplatizate. Expertii declara ca exista mai multa atentie acum pentru modul de pulverizare a membranelor fata de ceea ce se intampla in trecut. 

Acum este o practica standard de instalare a protectiei peste membrana. Cand codurile locale necesita izolare, acestea fac parte din protectie. Uneori, sistemele de scurgere a apei sunt incluse in placa de protectie. Placile pot fi atasate prin plasarea lor pe membrana neacoperita, prin pulverizarea adezivului pe membrana sau prin plasarea protectiei impotriva membranei si prin mentinerea acesteia in pozitie cu materialul de umplutura.

 Pret hidroizolatie - sfaturi utile

Instalarea membranelor de foi 

Expertii spun ca antreprenorii care nu detin echipamente de pulverizare instaleaza adesea membrane de foi. Membranele sub forma de foi se extind in general ca si cele pulverizabile. Lucratorii adesea adauga mastic sau etansant in locurile unde membrana se termina. 

Lucrand pe principiul conform caruia un sistem complet de membrana ar trebui sa inceapa prin eliminarea presiunii hidrostatice, expertii isi pun produsul cu o suprafata indoita pe ambele parti ale membranei. Aceasta asigura un strat de aer intre peretele fundatiei si membrana care permite vaporilor de apa sa paraseasca betonul. Materialul geotextil permite ca apa sa treaca in spatiul indoit si sa curga in canalul de scurgere. In partea de jos a peretelui, membrana se extinde peste marginea bazei pentru a mentine intersectia  dintre baza si perete cat mai etansa.

 

Investirea in hidroizolare

In vanzarea de case se constata faptul ca oamenii prefera sa cumpere case cu interioare moderne decat sa se uite la izolatii si hidroizolatii. Dupa ce se muta si incep sa traiasca cu problemele, rezulta plangeri si procese contra contractorilor si constructorilor. Dar nevoia de a economisi energie ne impinge intr-o epoca noua. Curentii de aer care se deplaseaza in afara nu mai sunt acceptati, dar construirea de case etanse la aer prezinta noi provocari. Controlul miscarii apei in afara cladirii si a vaporilor de apa din interior (si punctele de roua de-a lungul suprafetelor peretilor) reduce cresterea mucegaiului si ar trebui considerata o amenajare in valoare mai mare decat blatul. Luati in considerare un plic impermeabil care include placa pe podea, podeaua si peretele fundatiei si utilizati produse care limiteaza presiunea hidrostatica, deplasand apa departe de cladire.

 

Ar trebui sa instalati membrane de foi sau de pulverizare?

Majoritatea membranelor de pulverizare fac publicitate ca pot impiedica fisurile si defectele de 1/16 inch. Aceasta nu este o problema pentru produsele din tabla, dar pregatirea suprafetei pentru a elimina proeminentele, astfel incat foile sa nu fie perforate, este importanta. Atunci cand sunt instalate produse din tabla adeziva, suprafetele de beton trebuie sa fie suficient de curate si uscate pentru o buna aderenta.