Fundatia este literalmente locul pe care este construita  casa, ceea ce mentine cladirea care a fost construita, transferand incarcaturile moarte si incarcaturile vii in pamant.

 Sursa marea majoritate a problemelor de fundatie este apa. Stratul umed de sub fundatie se poate umfla sau pierde putere.

 Hidroizolatie fundatie casa - sfaturi utile

Si acesta este doar primul motiv pentru a mentine fundatia uscata. Apoi, exista mica problema a subsolurilor umede si a spatiilor de accesare  care pot genera mucegaiul si pot crea spatii interioare subterane in general neplacute. Problema este ca betonul tipic nu este impermeabil. Desi nu este crapata va pastra in mod obisnuit apa, vaporii de apa pot patrunde inca destul de usor. Pastrarea apei evacuate de fundatiile din beton si impiedicarea trecerii acesteia prin beton sunt esentiale pentru o structura de succes.

 

Obtinerea obiectivului nostru de scurgere a apei si garantarea unui spatiu interior uscat poate fi o operatiune complicata in functie de locatia geografica, clima, topografie, conditiile solului / apei si profunzimea fundatiei. Exista trei componente ale oricarui sistem conceput pentru a mentine apa la distanta. Acestea sunt:

 

Drenarea apei din fundatie

  • Izolarea peretilor si crearea unui spatiu de scurgere a apei spre fundatie
  • Tratamentul de suprafata a terenului adiacent cladirii pentru a indeparta apa de suprafata

Deoarece apa este subterana de cele mai multe ori va puteti aminti faptul ca pentru cladirile noi este important ca fundatia sa fie izolata de la bun inceput. O fundatie facuta gresit intr-o cladire rezidentiala poate deteriora finisajele si mobilierul, chiar structura insasi. Intr-o cladire comerciala, apa poate ruina echipamente costisitoare si poate intrerupe munca. Se adauga aici bani pierduti si litigii cauzate de acest lucru.

Un strat de acoperire pe peretele unei fundatii impiedica deplasarea apei si a vaporilor de apa prin perete. 

Prima linie de aparare este betonul in sine. Peretii trebuie intariti pentru a mentine fisurile stranse, iar betonul trebuie sa fie bine consolidat. Un amestec redus de apa si ciment va avea o mai mica contractie care poate duce la fisuri neetanse.

Cele mai multe impermeabilizari reprezinta o acoperire exterioara, pe partea pozitiva (exterioara) a peretelui, desi o alta optiune este utilizarea unui amestec care face betonul insusi impermeabil la apa si la vaporii de apa.

Toate impermeabilizarile si izolatiile antistatice incep cu o suprafata curata si neteda a peretelui. Particulele libere trebuie sa fie spalate sau curatate, proeminentele indepartate si orice fisuri existente reparate. Banda de impermeabilizare poate fi utilizata pentru a acoperi fisurile. Betonul nou trebuie lasat sa se usuce timp de 7 pana la 14 zile, desi unele membrane pulverizate pot fi aplicate pe betonul verde.

Rezistenta la socuri este un tratament relativ simplu al materialului asfaltic care este pulverizat sau aplicat cu peria sau cu rolele. Lucrarile mici sunt usor de manevrat de catre constructori, desi multi vor angaja un contractor de hidroizolare de specialitate pentru proiecte mai mari.