Pret hidroizolatii

Exista cateva tipuri comune de metode de impermeabilizare utilizate in industria constructiilor. Hidroizolarea cladirilor / structurilor este in general necesara pentru: 

 • Subsolul structurii
 • pereti
 • Bai si bucatarie
 • Balcoane, punti
 • Terase sau acoperisuri
 • Acoperisuri verzi
 • Rezervoare de apa
 • Piscine

Pret hidroizolatii - sfaturi utile

Urmatoarele metode de impermeabilizare sunt utilizate in mod obisnuit in constructii:

 1. Hidroizolarea pe baza de ciment

2. Membrana hidroizolanta lichida 

3. Membrana bituminoasa

4. Acoperirea bituminoasa

5. Membrana lichida din poliuretan

 

Metoda de impermeabilizare pe baza de ciment:

 

Impermeabilizarea pe baza de ciment este cea mai usoara metoda de hidroizolare in constructii. Materialele pentru impermeabilizarea cimentului sunt usor accesibile de la furnizorii de produse din zidarie si sunt usor de amestecat si de aplicat.

 

Metoda de impermeabilizare pe baza de ciment:

 

Aceasta metoda este adesea folosita in zonele umede interne, cum ar fi toaletele. Aceasta metoda este, de obicei, o impermeabilizare rigida sau semi-flexibila, dar deoarece este utilizata in spatii interioare, cum ar fi toaletele, nu este expusa la lumina soarelui si la intemperii. Astfel, impermeabilizarea pe baza de ciment nu trece prin procesul de contractare si extindere.

 

Aplicatii ale hidroizolatiei pe baza de ciment:

 

Impermeabilizarea pe baza de ciment este utilizata in urmatoarele tipuri de structuri:

 • Instalatii de tratare a apei
 • Statii de epurare a apelor uzate
 • Poduri
 • Baraje
 • Sisteme feroviare si metrou
 • Porturi de marfa si docuri maritime
 • Rauri / canale si diguri de beton
 • Structuri de parcare si loturi
 • Tuneluri

Metoda de hidroizolare cu apa lichida: 

Membrana lichida este o acoperire subtire, care consta, de obicei, dintr-un strat de grund si doua straturi de acoperire care sunt aplicate prin pulverizare, cu o rola sau cu o mistrie. Ofera o mai mare flexibilitate decat tipurile de impermeabilizare pe baza de ciment. Lichidul se intareste intr-un strat de cauciuc pe perete. Proprietatile de alungire ale acoperirii pot ajunge pana la 280%. Durabilitatea stratului de impermeabilizare depinde de tipul de polimer pe care producatorul il foloseste pentru realizarea hidroizolatiei lichide.

 

Metoda cu membrana hidroizolanta lichida 

Membrana hidroizolanta lichida poate fi din membrana lichida aplicata prin pulverizare, compusa din asfalt modificat cu polimeri. Membranele din polietilena lichida in grade separate pentru roller sau spray sunt de asemenea disponibile de la diferiti producatori. 

Acoperire bituminoasa de hidroizolare: 

Acoperirea bituminoasa este un tip de acoperis utilizat pentru impermeabilizare si are un strat de protectie flexibil, in conformitate cu formularea si gradul de polimerizare. Flexibilitatea si protectia impotriva apei pot fi influentate de gradul de polimer, precum si de intarirea fibrei. 

Metoda de impermeabilizare a acoperirii bituminoase 

Acoperirea bituminoasa este numita si acoperirea cu asfalt. Cele mai frecvente aplicatii ale acoperirilor bituminoase includ zonele care sunt umede sub sapa. Este un agent de protectie excelent si un agent de impermeabilizare, in special pe suprafete precum fundatiile de beton. Acoperirea bituminoasa este realizata din materiale pe baza de bitum si nu este adecvata expunerii la lumina soarelui. Ea devine foarte fragila atunci cand este expusa mult timp la lumina soarelui daca nu este modificata cu materiale mai flexibile, cum ar fi polimeri pe baza de poliuretan sau acrilic. Flexibilitatea produselor finite depinde intotdeauna de continutul solid al polimerului adaugat la bitum. 

Metoda de hidroizolare cu membrana bituminoasa: 

Straturile de hidroizolare cu membrana bituminoasa sunt o metoda populara utilizata pentru acoperisurile inclinate joase datorita performantei lor dovedite. 

Componentele autocolante cuprind asfalt, polimeri si umplutura; in plus, pot fi adaugate anumite rasini si uleiuri pentru a imbunatati caracteristicile de aderenta. Tipul autoadeziv are o durata de depozitare scazuta, deoarece proprietatile de lipire ale membranei se reduc cu timpul. 

Lanterna plasata pe membrana prezinta mai multe tipuri de acoperire. Membrana expusa are adesea agregat granular mineral pentru a rezista la uzura, la ruperi si la alte tipuri de membrane, iar contractorul trebuie sa aplice o sapa protectoare pentru a preveni perforarea membranei.

Metoda de hidroizolare cu membrana lichida din poliuretan: 

Metoda de impermeabilizare cu membrana lichida din poliuretan este utilizata pentru zona acoperisului plat si expusa la intemperii. Aceasta metoda de impermeabilizare este costisitoare. 

Metoda de hidroizolare cu membrana lichida din poliuretan 

Poliuretanul cu membrana lichida poate oferi o flexibilitate mai mare. Poliuretanul este foarte sensibil la continutul de umiditate prezent, deci, inainte de aplicare, trebuie sa fim foarte atenti la evaluarea continutului de umiditate al placii de beton, in caz contrar se poate produce decolorarea sau decuplarea membranelor dupa o anumita perioada de timp.