Hidroizolarea reprezinta un termen care defineste o structura etansa si omogena si hidroizolarea e procedeul prin care un obiect devie impermeabil si impiedica implicit si infiltrarea apei in structura lor.

Daca la hidroizolatia fundatiei se foloseste in special membrana bituminoasa, la hidroizolatia teraselor cele mai des utilizate materiale in principal sunt membranele lichide poliuretanica si membraa bituminoasa hidroizolanta.

Membrana lichida poliuretaica e un material hidroizolant modern pe baza de polimeri care se poate aplica pe suprafata teraselor cu rola ori cu pensula si in contact cu uiditatea din atmosfera se pot intari formand pe suprafata pe care s-a aplicat o pelicula hidroizolanta elastica si foarte durabila. In principiu membrana lichida poliuretanica poate sa fie aplicata pe orice tip de material si are si o foarte buna aderenta.

Membranele lichide poliuretanice pot sa fie folosite in special pentru a hidroizola terasele, balcoanele si acoperisurile si chiar a parcarilot pentru ca suprafetele sunt expus in mod direct la fenomene meteorologice foarte importante precum inghetul si dezghetul. Acest tip de membrana are o rezistenta sporita la variatiile de temperatura si sunt de asemenea si foarte rezistente la actiunea razelor UV.

Ca si aspect acest tip de polimer e transparent, lucios si reflecta lumina solara evitand supraincalzirea interna a suprafetei pe care se aplica, acesta fiind un avantaj pe care alte produse nu il ofera.

Inainte de a aplica membrana lichida poliuretanica suprafata trebuie sa fie curatata si de eventualele fisuri sau gauri din ea si se vor umple gaurile in asa fel incat sa ramana neteda si fara denivelari sau lipsuri in structura. Dupa netezirea suprafetelor urmatorii pasi sunt reprezentati de aplicarea unui strat subtire de amorsa peste care se aplica membrana poliuretanica cu rola ori cu pensula tinand cont de marimea suprafetei.