Hidroizolatia este asa cum deja stim un procedeu necesar pentru a ne proteja casele sau spatiile comerciale de infiltratiile de apa care la randul lor provoaca si alte neplaceri.

Hidroizolatia acoperisurilor e foarte importanta si necesara pentru ca acoperisul este structura cea mai expusa a fenomenelor meteorologice extreme dar si a apei pluviale. Apa are si un efect negativ asupra tuturor elementelor si structurilor din constructie cu care intra in direct cotact in sensul ca poate provoca mucegai, igrasie si pierderea caracteristicilor fizice si mecanice pe care le au materialele de constructii.

Inainte de a va decide sa hidroizolati acoperisurile unor cladiri in timpul constructiilor chiar si pentru acoperisurile de bloc va fi necesar sa va alegeti un material care sa fie hidroizolant si care sa fie caracterizat prin impermeabilitatea crescuta si rezistenta mecanisa si la trafic, aderenta buna pe orice material, acperire buna a suprafetei, durabilitate. Specialistii in hidroizolatii recomanda ca hidroizolatia acoperisului se face cu vopsele hidroizolante speciale pentru acoperis sau membrane hidroizolante lichide.

La baza acestor membrane hidroizolante sta poliuretanul acesta fiind un material caracterizat prin rezisenta sporita care initial se utiliza preponderent in domeniul auto.  In ultimele cateva zeci de ani datorita tuturor proprietatiloe mecanice a fost introdus cu succes in compozita acestui tip de membrana hidroizolanta lichida si in domeniul constructiilor industriale si civile.

Membrana hidroizolanta lichida reprezinta un produs de ultima generatie din domeniul hidroizolatiilor si presupune si aplicarea sa pe toata suprafata acoperisului cu rola sau cu sprayere. Avantajul pe care il prezinta in plus fata de alte metode de hidroizolatie il reprezinta si rezistenta marita la inghet sila dezghet dar si alte fenomene mecanice si meteorologice.

Aceste memrane se intaresc in scurt timp dupa ce se aplica si sunt foarte elastice putand sa acopere si fisurile acoperisului. Se recomanda insa sa neteziti si sa uniformizati suprafetele inainte de a le aplica.

Membranele lichide au o aderenta excelenta chiar si fara amorsare si pot fi aplicate pe straturi din beton si caramida.