Daca vorbim despre impermeabilizarea constructiilor de beton, atunci se folosesc membrane bituminoase pentru sistemele de hidroizolatie duble. Aceasta hidroizolatie dubla se poate aplica la nivel de bariera de vapori pe planseul si la nivel de inchidere.

In afara de aspect o regula generala in domeniul acesta specifica si faptul ca membrana inchide terasa pana la exterior pe atic si trebuie ridicata cu cel putin 30 cm daca terasa e circulabila si inclusiv sub glaf daca e un atic mai mic de inaltime cum e si cazul teraselor necirculabile pentru a obtine mai multa siguranta.

In plus, tinand cont de destinatie sistemele hidroizolante se aplica cu mare atentie pentru mai multe tipuri de terasa. Terasele semicirculabile pentru intretinere ocazionala, circulabile privat, rutier sau pietonal, vegetala cu gradina si spatiu verde.

In primul caz pentru terasele circulabile pietonale, hidroizolatia se protejeaza c gresie antiderapanta, cu dale de beton pe pat de nisip, deckuri de lemn pe picioruse reglabile, dale de cauciuc reciclat asezate flotant si piatra naturala.

In ceea ce priveste terasele necirculabile avem de a face cu o hidroizolatie protejata de obiectele cu pietris.

Nu in ultimul rand straturile de pamant vegetal sunt responsabile de protejarea hidroizolatiior pentru terase si gradini si in cazul teraselor si a podurilor rutiere hidroizolatia va fi proejata de covotrul asfaltic turnat la cald.

Pentru a avea grija cum trebuie de acoperis si pentru a ii spori durata de viata e impetuos necesar sa investim in procesul de hidroizolatie a acoperisului. Achizitionarea unor materiale de o calitate foarte buna care sa respecte chiar si cele mai noi standarde cat si contractarea unei echipe de specialisti pentru manopera urmeaza sa asigure functionalitatea destul de indelungata a acoperisului.