Datorita complexitatii lor toate aceste sisteme de monitorizare built in nu pot sa fie montate pe acoperisurile terasa care deja exisa. Integrarea lor in sistemele tero si hidroizolante ale cladirilor nu se poate face decat din faza de proiectare in cazul constructiei teraselor noi sau a reconstructiei cu schimbarea solutiei tehnice a acoperisurilor terasa care exista.

Sistemele de detectare integrate in structura acoperisurilor terasa prezinta numeroase avantaje: grad sporit de siguranta datorita faptului ca acoperisului terasa nu trebuie sa faca obiectul unor inspectii periodice in vederea depistarii fisurilor.

Prevenirea istantanee atunci cand se produc infiltratiile de apa. Detectarea precisa a loculu unde se produce fisura si posibilitatea testarii mentinerii etanseitatii in timpul montajului pe acoperi si in momentul instalarii diverselor agregate pe acoperis. Aceste sisteme evita aparitia si propagarea infiltratiilo in cladiri, fapt ce poate sa avarieze structura cladirii si bunurile din interiorul acesteia la cele mai convenabile preturi.

Prima metoda se numeste FRSIS si e un sistem electro rezistiv conceput special pentru monitorizarea hidroizolatiilor pe baza de membrane bituminoase. Testarea se poate face ori de catre un operator uman cu ajutorul terminalelor specializate de tipul han held sau in mod automat prin utilizarea echipamentelor de transmisie si de deportare a informatiilor din versiunea FRSIS.

Principiile de functionare si avantajele acestui sistem implica instalarea unui strat conductiv din punct de vedere electric in structura acoperisurilor. Poate sa fie utilizat doar la acoperisuri terasa hidroizolate cu membrane bituminoase. Vi se ofera flexibilitate in alegerea momentelor in care se pate face testarea cu ajutorul terminalelor portabile sau monitorizarea permanenta cu sistemele automate. Fiabilitatea pentru identificarea fisurilor in membrane de hidroizolare.