Proprietarii cladirilor si antreprenorii generali pot sa aiba certitudinea ca acoperisurile terasa continua sa isi indeplineasca functiunea.

Sistemele de detectare a fisurilor in acoperisurile existete sunt multiple.

Primul dintre ele este ELD: metoda detectarii electronice a infiltratiilor de apa prin identificarea fisurilor si a orificiilor din membranele de hidroizolatie se bazeaza pe principiul masurarii uni curent electric de tensiune joasa care traverseaza suprafetele membranelor hidroizolatoare.

Eld este un test care masoara diferentele potentiale intre suprafata ne conductiva a membranei de hidroizolatie si suprafata neconductiva a membranei de hidroizolatie dar si suprafata conductiva a structurilor portante care sunt legate de pamant. Un curent de joasa tensiune este aplicat pe membrana izolatoare si un senzor este deplasat la suprafa sa de catre operatorii specializati. Suprafata membranelor este umezita in prealabil. In cazul existentei unei fisuri sau a unor strapuneri pe suprafata membranelor ele sunt detectate si localizate cu precizie de care senzorul din dispozitivul FRSLP datorita curentilor care traverseaza sistemul termo si hidroizolator.

Metoda propusa de FRS prin acest dispozitiv este unica si net superioara oricaror alte metode de testare ale acoperisurilor terasa care sunt deja construite si care nu sunt prevazute cu sisteme integrate de monitorizare a fisurilor.

Una din referinele majore ale folosirii acestui sistem este si depistarea punctuala a fisurilor care apar in acoperisul cladirii care adaposteste muzeele importante.