Primul strat e stratul de suport al unei hidroizolatii, stratul doi e stratul de hidroizolatie propriuzisa si al treilea strat care intra in scena e stratul de protectie pentru hidroizolatii.

Materialele hidroizolante se pot gasi intr-o gama extrem de variata si tot mai performanta si evolutia lor este inevitabila pentru a putea tine pasul cu exigentele si cu nevoile noastre.

Hidroizolatia unui acoperis poate sa fie facuta cu izolatia lichida poliuretanica pensulabila sau prin acoperirea cu membrane hidroizolante.

Membranele reprezinta un termen general care defineste toate materialele hidroizolante sub forma unor foi groase ambalate in suluri.

Dintre cele mai performante si mai eficiente produse pentru hidroizolatii de calitate putem sa vorbim despre membrane cu protectie minerala, membrane compozite, membrane autoadezive, membrane antiradacina, membrane care au fibra de sticla, membrane care au voal de poliester.

Toate aceste membrane hidroizolante sunt materiale care sunt comercializate sub forma unor foi groase si ambalatate in suluri. In momentul in care alegeti materiale si membrane pentru a hidroizola un acoperis exista si o serie de factori la care va trebui sa fim atenti cum ar fi si rezistenta la rupere, stabilitatea dimensionala, delaminarea, aderenta pentru autoprotectie, etanseitatea la imbinari, rezistenta imbiarilor la tractiune, forta de aderenta la suport, adezivitatea si uscarea.

Daca e sa precizam pasii pentru a realiza hidroizolatia acoperisurilor, mai intai va trebui sa ne aducem aminte si de faptul ca tot procesul poate fi facut spre exemplu cu ajutorul unei izolatii lichide poliuretanice pensulabile sau prin acoperirea cu membrane bituminoase de calitate superioara.

In primul caz suprafata acoperisurilor se spala cu jeturi de apa puternice pentru a curata grasimile si toate impuritatile uleioase si apoi se aplica cu trafaletul sau daca preferati o pensula, un strat sau doua de izolatii lichide.