Inainte de a vorbi despre hidroizolatii pentru acoperis, sa vorbim putin despre inamicii lui, ce repercursiuni are si asupra noastra si a locatarilor.

Apa si acoperisul nu fac o perechete buna impreua pentru ca apa asediaza continuu aceasta suprafata care apara caminul. In plus infiltrarea si stationarea apei in cladiri produce umiditate care poate sa ne afecteze serios organismul si poate sa cauzeze aparitia unor probleme de sanatate.

Pentru a proteja acoperisurile de efectele negative ale apei, care pot sa actionez sub forma sa lichida, de vapori sau care se poate infiltra din exterior spre interior sau din interior spre exterior, si avem nevoie de aceasta etapa importanta – hidroizolatia acoperisului.

In plus trebuie sa avem in vedere si ciclurile de inghet si dezghet ale apei care rezulta precipitatii. Toate aceste cicluri au si capacitatea de a genera  o forta abraziva care poate a anihileze hidroizolatiile la constructiile ingineresti.

In afara de apa suctiunea vantului e si el responsabil de producerea tensiunea mecanica in sistemul de hidroizolare a acoperisurilor care au ca efect aparitia fenomenului de macrofisurare la majoritatea sistemelor de hidroizolatii.

Hidroizolarea acoperisurilo devine o prioritate si o lucrare buna de hidroizolare elimina riscul aparitiei de condens ori ce mucegai. Mai mult, lipsa hidroizolatiei sau iesirea din garantie a unei asemenea lucrari c pot sa duca la repercursiuni grave cum ar fi inundarea si degradarea peretilor sau a plafoanelor de la ultimele etaje ale cladirilor aparute din cauza poblemelor la sifoanele de scurgere si fisuri pe terasa pana la afectarea instalatiei electrice ale blocului. Pentru a opri incursiunea infiltrarii apei in elemente de constructie, hidroizolarea se poate efectua sub forma de straturi impermeabile.