Spatiile care se afla sub influenta umezelii permanente cum sunt baile, dusurile, realizate prin constructie uscata trebuie sa fie hidroizolate pentru ca se pot distruge usor din cauza umezelii si pentru a evita aparitia igrasiei in spatii  inconjuratoare.

O astfel de hidroizolatie se aplica de obicei sub placile cu care se acopera in cea mai mareparte suprafetel spatiilor umede. Stratul hidroizolant trebuie sa se caracterizeze prin elasticitate, pentru ca se aplica pe suporturi sensibile la deplasari usoare si la vibratii. De asemenea este bine sa existe rezistenta si fiabilitate, deoarece orice interventie ulterioara este dificila si costisitoare.

Suportul trebuie sa fie uscat si sa fie lipsit de materiale detasabile, de grasimi si de praf. Daca e necesar se va face nivelarea suportului pentru a se obtine si o suprafata neteda adecvata aplicarii materialelor de hidroizolatii si pentru a lipi placile suprafata trebuie sa fie amorsata.

Suportul trebuie sa fie uscat si lipsit de materiale, grasimi si praf. Daca e necesar se face nivelarea suportului pentru  a se obtine o suprafta neteda adecvata aplicarii materialelor de hidroizolatie si pentru  lipi placilor. Suprafata trebuie sa fie amorsata.

Substanta hidroizolanta se poate aplica cu ajutorul pensulei sau trafaletului n doua straturi, duoa uscarea amorsei. Al doilea strat se aplica doar dupa ce primul strat s-=a uscat complet. Alternativ se poate aplica utilizand un spaclu cu dinti. In acest caz urmeaza netezirea stratului cu un spaclu drept. In acest mod se asigura grosimea uniforma a stratului. De-a lungul rosturilor se recomanda armarea locala a membranei hidroizolante cu benzi din plasa de fibre de sticla sau cu tesaturi poliesterice late de 10 cm. In aceste zone se aplica si un strat de hidroizolant care se armeaza cat timp este proaspat. Dupa ce se usuca acest strat urmeaza inca doua aplicari locale. Al doilea strat se va aplica dupa ce se usuca primul.