Datorita expunerii la unele conditii de mediu, balcoanele si terasele au nevoie de o etansare speciala conforma cu clasa III de expunere la umiditate.

Inainte de a face placarea se recomanda sa faceti si o sapa cu o panta de cel putin 2 la sut cu un adaos de aditivi pentru accelerarea prizei. Peste apa se va aplica un sistem de hidroizolatie pe baza de bitum format din amorsa si din membrana autoadeziva. La final se va aplica o sapa de ciment care are rolul de a distribui incarcarile.

Daca e prevazuta si cu termoizolatie se utilizeaza polistiren extrudat in grosimea indicata de catre proiectant.

Se aplica doua straturi de hidroizolatie cu ajutorul pensulelor sau al unui trafalet si alternativ poate sa fie utilizata si hidroizolatia epoxidica cu amorsa. Rosturile de dilatatie precum si cele de imbinare trebuie sa fie izolate cu ajutorul benzilor izolante. Pentru a etansa colturile interioare si pe cele exterioare dar si toate strapungerile de tevi se folosesc produse speciale.

Hidroizolatia care se aplica reprezinta dupa uscare un strat impermeabil ceea ce va insena ca pe respectiva suprafata se va aplica doar adeziv flexibil. Placarea poate sa fie facuta la aproximativ 3 ore dupa ce se va aplica ultimul strat de hidroizolatie.

Pot sa fie utilizate chiturile impermeabile care asigura rosturi impermeabile si care sunt rezistente lamurdarire. Toate imbinarile care se fac intre pereti si podea precum si toate imbinaile cu obiecte sanitare trebuie sa fie finisate folosind silicon sanitar in culori care sa fie apropiate de cea pe care o are chitul.

Pentru  proteja chitul prin izolarea rosturilor de la placutele ceramice va recomandam sa folositi un lac fara solventi transparent care sa fie folosit si pe suprafete absorbanete sau care sunt non absorbante.