Atunci cand vorbim despre hidroizolarea locurilor vom acorda o mare atentie la bunastarea apartamenteor de sub locul in care facem respectiva lucrare de hidroizolare.

Daca sunt pete de umezeala si infiltrtii de apa prin tavan sau sunt urme de igrasie asta inseamna ca aveti mai multe probleme care pot sa fie solutionate doar cu lucrari de hidroizolatii blocuri.

Problema e a tuturor locatarilor pentru ca terasa de la bloc e un spatiu comun. Terasele de la blocuri sunt facute din placi normale de beton etansate cu ajutorul unui strat de soala dar asta nu inseamna ca terasa blocului este hidroizolata.

Hidroizolarea se face utilizand folii de bitum speciale care se aplica pe placile de beton bine curatate si ale carei margini se lipesc la cald.

Deasupra se poate pune si un strat de pietris sau se poate lasa cum e fiind suficient e rezistenta la intemperii.

Nu e o perioada anume din an care sa fie destinata lucrarilor de hidroizolatii. Unica conditie e ca temperatura minima sa nu fie sub 5 grade si nu se recomanda sa faceti lucrari de hidroizolatii iarna pentru ca materialele pot sa fie efectate de temperaturile scazute sau de umezeala.

 Cand alegeti hidroizolatii terase nu se recomanda sa incepeti sa decopertati absolut tot pentru ca stratul de hidroizolatii are minim 7 straturi si de aceea veti face reparatiile doar la ultimul strat si apoi va fi aplicat un strat nou de membrana bituminoasa.

Cand lucrati la hidroizolatii terase este bine sa utilizati parafrunzare la fiecare gura de scurgere. Lucrarile de hidroizolatii terase au rolul de a proteja constructia impotriva actiunii apelor de orice fel si a infiltrarii acestora, apa fiind un important agent agresiv cu efecte negative majore asupra partilor sau elementelor de constructie care vin in contact cu ea.