Oricine locuieste la bloc isi aminteste si de mirosul persistent de smoala si de zgomotele de rola care anunta o lucrare de hidroizolatii pe terasele blocurilor. Foarte mult timp s-a considerat ca numai aplicarea succesiva de solutii speciale contra apei vor genra si o hidroizolatie eficienta insa pe piata au aparut si membrane poliuretaice lichide si transparente care au si un grad mare de protectie ce se aplica mai usor si mai repede.

Aplicarea se face utilizand pensula ori trafaletul si unul sau mai multe straturi pe suprafete bine curatate cu un jet de apa puternic si de pe care se elimina impuritatile uleioase si grasimie. Daca folositi membrane lichide de hidroizolatie pe suprafetele ceramice ori neporoase va trebui sa aplicati si amorsa.

Executia de lucrari de hidroizolatii se face in timp cat mai scurt si in orice anotimp dar si la oricare temperatura exterioara garantia lucrarilor fiind tripla fata de variantele anterioare de hidroizolatie. Toate aceste materiale moderne asigura si rezistenta buna la diferentele mari de temperatura, radiatii ultraviolete, ploi acide si grindina si costurile manoperei sunt mai reduse decat in cazul hidroizolatiilor clasice.

Iarna caldura se muta in spatiile incalzite catre exterior prin ferestre, poduri, usi si garaje si la scurt timp devine evident ca aveti nevoie de sisteme de izolatie termica. Caldura este cea care migreaza oriunde si e o diferenta de temperatura pe minus. Pe timpul verii procesul are loc invers si caldura migreaza de la exterior catre interior.

Termoizoland acoperisurile, peretii si podelele urmeaza sa obtineti o scadere a necesarului de racire si de caldura, asigurant si un sistem de izolare termica. Sistemele eficiente nu pot sa tina cont de podul si de acoperisul cladirii unde lucrurile se complica.

O solutie buna pentru lucrarile de izolare poate fi aleasa tinand cont de inaltimea constructiei, de modul de fixare al structurilor, dar si de rezistenta si de stabilitat actuala a constructiei. Geometria acoperisului e un alt factor de decizie pentru ca ar trebui a tinem cont de sistemul de sustinere al sarpantei dar si de modul in care se fixeaza structura si de rezistenta si stabilitatea constructiei.