Confortul cladirilor este dat in general de etanseitatea la apa, izolare termica si fonica si e evident ca lucrarile pentru hidroizolatie sunt primele din lista in momentul in care vorbim despre confort, consolidare sau despre renovare. Hidroizolatiile sunt investitii majore si pretentioase ce pot sa atrag si consecinte grave daca nu sunt facute corect.

Constructiile subterane de orice fel dar si partile subterane din cladiri, subsoluri si hidroizolatii protejeaza constructia contra actiunii apelor dar si contra infiltrarii lor si partile care vin in contact cu apa se proteeaza cu ajutorul unor etansatoare si a unor materiale impermeabile.

Hidroizolatiile fac obiectul unei parti de proiect care stabileste solutiile de hidroizolare tinand cont si de analiza geotermica, chimica si hidrologica. Obtinerea unei hidroizolatii bune depinde de calitatea pe care o au materialele si de tipul de proiect, al trenului si de echipa de muncitori. Sistemele traditionale de etansare pentru beton nu poate sa faca fata la noile cerinte in domeniu si genereaz probleme de suprapunere si timp lungi de executie dar si durabilitate scazuta.

Daca doriti hidroizolatii durabile noi va recomandam sa folositi produse performante si solutii pentru suprafetele umedere. Materialele moderne folosite pentru hidroizolatii rezistente la apa au si rezistente mari in placile ceramice care se afla in contact permanent cu apa.