Problema igrasiei de pe zidurile din exterior care este cauzata de precipitatii e un fenomen normal care se poate combate usor si foarte eficient odata cu aplicarea tencuielilor. Se pot folosi hidroizolatii ignifuge, albe sau color, care sunt gata preparate cu un aspect rugos si neted pentru suprafetele finale ale zidurilor. Suprafetele care trebuie sa fie tencuite se curata de praf, de uleiuri, de materiale subrede, udate cu apa. In continuare se aplica un stra aditional care in suprafetele dificil si netede ar trebui sa fie aditivat cu rasini pentru constructii, pentru a intari aderenta stratului care este aruncat pe suprafata respectiva. In loc de stratul aditional aruncat putem sa folosim mortar care e gata preparat.

Dupa ce se usuca stratul care este aruncat se aplica si un strat gros de tencuiala pentru a putea ivea supafetele si pentru a putea corecta eventualele imperfectiuni de constructie in locul stratului de baza se poate folosi mortarul gata preparat.

Daca suportul e facut din straturi termoizolante precum polistirenul sau poliuretanul, la grinzi, a zidarie si la coloae se recomanda armarea tencuielii din plasa de fibra de sticla pentru a se evita fisuraea cauzata de solicitarile termice deosebire la care se supune tenciala pe aceste suprafete si din cauza coeficientuui diferit de contracte sau de dilatatie a straturilor respective. Plasa de fibra de sticla se monteaza cu ajutorul presarii usoare in stratul poaspat de tencuiala si se extinde cu 10 15 cm dincolo de zonele acoperite ale placilor termoizolante. Inainte de a aplic tencuiala finala se uda bine cea precedenta pentru a reduce absorbtia de catre aceasta.