La acoperisuri si la constructii subterane, pentru o mai buna functionare a hidroizolatiei, beneficiarii ar trebui sa asigure o intretinere foarte buna pentru care se iau urmatoarele masuri:

Interzicerea spargerii hidroizolatiei sau a stratului de protectie pentru executiile ulterioare de strapungeri sau ancorari.

Interzicerea depozitarii de obiecte su de alte amenajari pe acoperisuri sau hidroizolatii.

Interzicerea asezarii sau montarii peste hidroizolatii de obiecte sau de utiliaje cu temperaturi peste 40 de grade Celsius ori pentru a se face focul sau pentru deversari de lichide fierbinti.

Interzicerea unei circulatii mai intense decat permite stratul de protectie respectiva sau schimbarea destinatiei acoperisului.

Curatarea periodica se face de minim doua ori pe an, la inceputul primaverii si la final de toamna prin maturarea umeda.

Curatarea periodica se va face de cel putin 2 ori pe an, la inceputul primaverii sfarsitul toamnei prin maturarea umeda.

Curatarea zapezii si a ghetii care pot infunda jgheaburile si gurile de scurgere care se vor face cu tentie, cu lopeti de plastic si maturate fara sa se degradeze hidroizolatia sau protectia.

Verificarea hidroizolatiei verticale la atice, cosuri, ventilatii, se va face controlandu-se daca acesta hidroizolatie nu este deplasata si protectia din mortar nu prezinta crapaturi majore.