Subsolul imobilului are o suprafata identica cu cea a apartamentului. Pentru ca acest spatiu in general nu prea are utilitate il puteti transforma in spatiu locuibil.

Chiar daca pentru a hidroizola corect o casa preturile sunt relativ ridicate, respectiva peratie merita sa se faca corect din start, adica dpa ce se executa fundatia si dupa ce se ridica cladirea. Peratiile pot sa se faca si integral insa costurile se vor dubla pentru ca in cazul acesta estenecesar sa se distruga pavajul de langa soclu pentu saparea santurilor care sa poata permite accesul la zidurile din fudnatie. Operatiunea incomodeaza din cauza zgomotului dar si pentru ca vrand nevrand o mica parte din finisajul casei va avea de suferit la fel ca spatiul verde care se alfa langa casa. Depozitarea pamantului scos din santuri nu se poate face decat in curte pentru ca dupa ce se finalizeaza operatiunile sa fie pus la loc. De asemenea operatiunile de sapare pe langa soclul casei se ingreuneaza prin prezenta tevilor de canalizare, de colectare a apei de ploaie, de gaze si de cabluri, etc. In unele cazuri daca operatia nus e face cu atentie si sub supravegherea unui specialist se poate slabi si stabilitatea constructiei.

Alegerea tipului de material de hidroetansare depinde de conditiile in care fundatia lucreaza si de terenul pe care se afla amplasata respectiva constructie, gradul sau de umiditate si zona de seismicitate, tasare, incarcare, etc. Pentru a se alege materialul de hidroizolatie va reocmandam sa va adresati direct firmei care comercializeaza astfeld e materiale tinand cont de situatia respectivei cladirit si de tipul de fundatiei. In prezent la noi in tara sunt disponibile si sisteme de hidroetansare de mai multe feluri: membrane bituminoase pe baza de bitum modificat cu polimeri, armate sau nearmate, care au imbinare la cald ori la rece, membrane din PVC sau pliclorura de vinil, polipropilenta, polietilena de desinsate joasa, polietilena de inalta densitate, cimenturi speciale pentru impermeabilizare sub forma de pasta, aplicabile cu mistira care in amestec cu mortarul se aplica direct pe elemente de fundatie etansand capilaritatile si microfisurile prin cristalizare si formand astfel o suprafata impermeabila. Produsele lichide pe baza de plimeri poliuretanici, acrilici care plimerizeaza dupa aplicare, in contact cu aerul realizand astfel o pelicula etansa, omogena, felxibila si foarte aderenta la suport, care poate prelua jocurile elementelor de constructie pe care se aplica.

Datorita mai multor produse care exista pe piata si conditiilor impuse de tipul de fundatie stabilit este destul de riscant sa se comande direct un anumit material de hidroizolare a acesteia fara sa se cunoasc de catre specialisti, la ce solicitari este expusa pe durata utilizarii constructiei respective.