In fiecare primavara sunt inundatii, multe case au si structura de rezistenta foarte afectata si altele sunt nesanatoase din cauza fenomenului de igrasie cu consecinte nefaste. Acum ca vremea este foart buna impune in primul rand si realizarea unor lucrari. Procesul de hidroizolare a casei este una din cele mai importante etape in constructia caselor cu statutul de locuinta sanatoasa si foarte sigura. Daca o cladie nu e foarte bine izolata la baza cu timpul apa care se infiltreaza prin ziduri sau prin subsoluri se ridica prin capilaritate si duce la deteriorarea sa. Se instaleaza si igrasia si mucegaiurile iar efectele nu au cum sa fie stopate ci doar atenuate. O baza nesigura a unei cladiri va pune in pericol si stabilitatea sa iar hidroizolarea nu mai este o masura preventiva contra inundarii subsolurilor sau contra aparitiei igrasiei, petelor de umezeala, nesiguranta instalatiilor electrice, etc si una sigura care protejeaza structurile de rezistenta ale caselor, aspectul si estetica dar si siguranta sanatatii locatarilor.

O fndatie proiectata sau executata defectuos va pune in deosebi in pericol, toata structura casei si reparatiile ulterioare sunt destul de greu de executat, uneori chiar imposibil. In functie de terenul pe care se face fundatia, de structura si de alti factori, pot sa se gaseasca mai multe solutii de fundare: fundatii continue sub ziduri, fundatii izolate sub stalpi, radier general care este prezent pe sub toata constructia, fundatii pe piloti, existente in cazul terminalului de fundare, etc.

Hidroizolarea fundatiei este foarte importanta in aceeasi masura si pentru casele fara subsol pentru ca la acestea, daca sunt protejate in mod necorespunzator va incepe foarte repede si procesul de osmoza sau de capilaritate, respectiv umezirea peretilor pornind de la baza si pana in zona superioara, cu implicatii asupra esteticii casei, structurii sale de rezistenta dar si asupra sanatatii celor care locuiesc in ea.