Daca aveti o locuinta cu subsol, tebuie sa luati in serios hidroizolarea sa pentru a impiedica in felul acesta infiltrarea apei. Sunt si cateva metode inovatoare.

Apa poate sa fie distructiva in momentul in care vine vrba despre o constructie pentru ca prin ciclul de inghet si dezghet deterioreaza elementele de structura si actioneaza asupra caracteristicilor fizice si mecanice ale materialelor modificandu-le. De asemenea, apa poate sa corodeze armaturile sau piesele metalice incastrate in beton, avand si efecte foarte grave asupra structurii de rezistenta, reduce si capacitatea de a izola termic portiunile atacate si determina si aparitia igrasiei si a mucegaiului, care pot sa puna in pericol sanatatea familiei voastre. Partile subterane ale locuintelor indiferent ca e vorba numai de fundatie sau de subsol, sunt supuse unor actiuni ale apelor freatice sau pluviale. Acestea sunt numai cateva motive pentru a putea sa va ganditi serios la hidroizolarea eficienta. Sunt si trei metode foarte inovatoare in sensul acesta.

O metoda foarte buna prin care se hidroizoleaza subsolul cinsta in aplicarea unor membrane subtiri cu crampoane de plastic pe pereti, pe podea si pe plafon atunci cand se face subsolul. Ulterior trebuie sa ii date podelei o panta catre cavitatile speciale, astfel incat apa sa se infiltreze in subsol si sa fie eliminate rapid prin utilizarea unor pompe.

In cazul in care stati in zone in care nu ploua abundent si nivelul pranzei freatice nu e ridicat, aceasta metoda e suficienta pentru a elimina apa si costurile sunt acceptabile.

Exista un dezavantaj si anume cedarea sistemului. Mai exact, in cazul in care se intrerupe alimentaea cu energie electrica, pompa nu mai poate sa functioneze si se va inunda subsolul, motiv pentru care veti avea nevoie de un generator pentru situatiile de urgeta. Totodata segregarile pot sa favorizeze cu timpul aparitia de ciuperci si de mucegai, motiv pentru care cavitatea va trebui sa fie igienizata periodic.