Daca aveti o casa si aceasta are si un beci, o pivnita sau un subsol, atunci veti avea cu siguranta nevoie sa impermeabilizati beciul/pivnita/subsolul. Impermeabilizarea acestora e definita ca impiedicarea apei sa patrunda in zona de beci, subsol sau pivnita.

Pastrarea apei in afaa subsolului limiteaza cantitatea de mucegi care poate sa apara in zona din subsol, ceea ce ar fi foarte bine pentru ca mucegaiul poate sa provoace imbolnavirea dumneavoastra si a familiei. Domeniul constructiilor e plin de produse pentru hidroizolarea subsolului. Cu toate acestea printr-o cercetare atentia veti descoperi ca exista numai 5 tipuri distincte de hidroizolare.

Primul tip se numeste imbracare si consta in aplicarea unei substante sau a unei membrane pe suprafata exterioara din subsol ceea ce impiedica si patrunderea apei prin peretii subsolului. Metoda aceasta este folosita preponderent in timpul fazei pentru constructia initiala a casei. In cazul in care cei care construiesc au facut in mod frecvent aceasta structura atunci trebuie sa fie toata impermeabilizarea subsolului de care urmeaza sa aveti nevoie.

Totusi, daca metoda nu este respectta cu precizie de catre constructori este important sa citim mai departe.

A doua metoda pentru impermeabilizarea subsolului se numeste sistem de drenare a cavitatii. Daca subsolul este deja construit puteti sa aplicati o memrana subtire cu crampoane de plastic, ce va fi instalata pe podele si pe pereti. Podelele vor avea o panta care o basa astfel incat toata apa care se infiltreaza in structura subsolului sa fie eliminata cu promptitudine utilizand o pompa.

In cazul in care casa este supusa la intemperii usoare sistemul acesta poate sa fie tot ceea ce aveti nevoie pentru o mai buna eliminare a apei. Dezavantajul este reprezentat de cedarea sistemului: in timp ce se intrerupe curentul electric pompa de apa din basa nu mai functioneaza ceea ce face ca subsolul sa fie inundat. Segregarile in timp, de asemenea pot sa devina un depozit pentru sporii de ciuperci si de mucegai si pot sa anuleze astfel motivul pentru care ati hidroizolat subsolul casei.