Membrane hidroizolatie

Indiferent cat de corect ar fi construit un beci ori un subsol peretii sunt mereu agresati de facturii externi si de aceea va trebui sa protejati cu ajutorul unei membrane hidroizolante. Pentru a preveni efectele negative ale apei va trebui sa faceti un sistem de hidroizolare bituminoasa.

Membranele bituminoase se pot obtine prin combinarea a mai multe elemente principale: mixtura bituminoasa si suportul. Membrana bituminoasa care contine elastomeri si plastomeri va creste rezistenta la rupere si e una din cele mai des folosite materiale hidroizolatoare.

Inainte de a incepe aplicarea de straturi hidroizolatoare suprafata trebuie sa fie amorsata perfect si curatata dupa care puteti sa incepeti sa aplicati membrana propriu zisa prin topirea sa la flacara.

Membrana de hidroizolare trebuie sa formeze o suprafata unitara si sa se lipeasca foarte bine de partile verticale si orizontale ale constructiei. Cea mai buna si mai moderna solutie de protejare a unei pivinite sau fundatii este membrana lichida care este formata din lichid poliuretanic care se intareste in contact cu umiditatea existenta in atmosfera si se transforma in membrana elastica.

Membrane hidroizolatie

Aceasta membrana de hidroizolatie are si rolul de a inchide porii betonului si rezista foarte bine la intemperii si la factorii mecanici. Se aplica utilizand pensula, pompa de ar ori rola in cel putin doua straturi si pentru pivnite sau beciuri care se afla complet sub sol se recomanda si termoizolarea tavanului cu placi din polistiren extrudat.

Confortul unei cladiri este dat de etanseitatea la apa, izolarea termica si fonica si e evident ca lucrarile de hidroizolatie sunt primele de pe lista in momentul in care vorbim de confort si de consolidare sau de renovare. Hidroizolatiile sunt investitii majore si pretentioase care pot sa atraga si consecinte grave daca nu sunt executate corect.

Constructiile subterane de orice fel si partile subterane ale cladirilor, subsolurilor si fundatiilor sunt supuse la actiunile apelor freatice si a celor pluviale. Lucrarile de hidroizolatii protejeaza constructiile contra actiunii apelor dar si contra infiltrarii lor si partile care vin in contact cu apa sunt protejate cu ajutorul etansatoarelor si a materialelor extrem de impermeabile.

Hidroizolatiile fac obiectul unei parti de proiect ce stabileste solutiile de hidroizolare in functie de analiza geotermica, chimica si hidrologica. Obtinerea unei hidroizolatii bune depinde si de calitatea pe care o au materialele dar si de tipul de proiect, de tipul de teren si de echipa de muncitori. Sistemele traditionale de etansare a betonului nu au cum sa faca fata la noile cerinte in domeniu si vor genera probleme de suprapunere si timpi de executie lungi iar durabilitatea va fi foarte mica.