Hidroizolatie fundatie casa veche Constanta

Casele care au structura de rezistenta afectata de iundatii pot sa devina atat nesigure cat si nesanatoase din cauza fenomenului de igrasie care are consecinte nefaste. In cele mai multe cazuri totul se intampla pentru ca hidroizolatiile lipsesc. Acum ca vremea este mult mai buna se impuune si realizarea acestor lucrari.

Pentru mai multe informatii accesati paginile cum hidroizolam fundatiile, cand hidroizolam fundatiile si hidroizolare fundatii pentru case vechi.

Procesul de hidroizolare a casei reprezinta una din cele mai importante etape de constructie cu statutul de locuinta sigura si sanatoasa. Daca o casa nu e bine hidroizolata la baza cu timpul apa care intra prin zidurile din subsoluri sau se ridica prin capilaritate poate duce si la deteriorarea sa si se instaleaza si igrasia si mucegaiurile, iar efectele ei nu pot sa fie stopate ci numai atenuate.

O baza nesigura a cladirii va pune in pericol stabilitatea sa iar hidroizolarea nu este doar o masura preventiva contra inundarii subsolurilor sau contra aparitiei igrasiei, petelor de umeeala si nesigurantei instalatiilor electrice ci este una care asigura si protejeaza sructurile de rezistenta ale casei, aspectul, estetica si siguranta sanatatii locatarilor.

Hidroizolatie fundatie casa veche Constanta

Fundatiile care sunt proiectate sau executate defectuos pun in pericol toata structura casei si reparatiile ulterioare sunt dificile si imposibil de executat. Tinand cont de terenul de fundare, de suprastructura si de alti factori, pot fi gasite mai multe solutii pentru fundatii: fundatiile continue sub ziduri, fundatiile izolate sub stalpi, radier general care sa fie prezent pe sub intreaga constructie, fundatiile pe piloti care sunt existnte in cazul unui teren de fundare slab, fundatiile in trepte sau combinatiile dintre ele.

Hidroizolarea fundatiilor e importanta in aceeasi masura si la casele fara subsol pentru ca ele, daca sunt protejate necorespunzator, incepe foarte repede si procesul de osmoza si capilaritate, umezirea peretilor pornind de la baza si ridicandu-se catre zona superioara, cu implicatii corspunzatoare asupra sanatatii locatarilor, esteticii casei si structurii sale de rezistenta.

O fundatie poate sa fie executata din beton simplu, nearmat, din beton armat de tip radier care are plasa de armare pentru terenurile cu structuri neomogene, din piatra naturala cu sau fara mortar si din zidarie de piatra.

Lucrarile de executie a fundatiilor sunt recomandate imediat dupa ce se executa terasamentele pentru a nu fi afectate de conditiile climatice. Adancimea de fundare e variabila si depinde de mai multi factori dintre care cei mai importanti fiind tipul de teren de fundare, zona geografica si gradul de seismicitte din zona.

In consecinta e nevoie de un studiu geotehnic prin care se stabileste si structura terenului si la ce adancime se gaseste un teren bun de fundare.