Hidroizolatie cu membrana bituminoasa Eforie

Membranele bituminoase sunt materiale pentru hidroizolatii care au la baza bitum modificat si aditivat cu polimeri care sunt elasto plastomeri si care au o armatura din fibre de sticla si din poliesteri si sunt facute cu mai multe finisaje la partea superiora, mai exact cu ardezie minerala, cu nisip, tnt si folie de aluminiu.

Unde se utilizeaza? La prevenirea infiltrarii apei in cadrul elementelor de constructie, terase si acoperisuri sau fundatii, subsoluri si tuneluri. Refacerea hidroizolatiilor pentru terasele cladirilor vechi. Realizarea hidroizolarii teraselor noi si necirculabile sau circulabile.

Inainte de a cumpara membranele bituminoase trebuie sa aveti in vedere si complexitatea lucrarilor care vor fi executate pentru a putea alege membranele potrivite din punct de vedere al raportului pret calitate si sa nu cumparam membrane pentru poduri si drumuri cand avem de izolat acoperisurile de garaje si invers.

Hidroizolatie cu membrana bituminoasa Eforie

Cate tipuri de membrane bituminoase exsita?

Din punct de vedere al armaturilor membranele bituminoase se impart in 2 mari categorii: membrane bituminoase care au armaturi din fibra de sticla, membrane bituminoase care au armaturile din poliester netesut.

Din punct de vedere al aditivilor ce se adauga in bitumul distilat membranele bituminoase se impart in  2 mari categorii: membrane bituminoase aditivate cu polimeri elasto plastomeri APP si membrane bituminoase aditivate cu polimeri elastomeri SBS.

Membranele bituminoase cu armaturi din fibra de sticla se vor utiliza umai la lucrarile de hidroizolatii in sistem multistrat ori dublu alaturi de membranele armate cu poliesteri.

Membranele bituminoase cu armaturi din poliester P, PA se folosesc si la lucrari monostrat cat si la cele multistrat care au o complexitate usoara, medie si ridicata, acoperisuri curbe si plane, hale metalice ori pe structura de beton, sisteme termo hidro, fundatii si lucrari hidrotehnice.

Membranele bituminoase aditivate cu polimeri plastomeri APP au flexibilitatea la rece de 0 grade si au si o armatura din poliester sau din fibra de sticla cu armare longitudinala sau in retea si se folosesc la lucrarile multistrat de complexitate usoara, la acoperisuri plane ori curbe si pe structura de beton.

 

Membranele bituminoase care sunt aditivate cu polimeri plastomeri care au flexibilitate la rece de -5 grade cu o armatura de poliestr sau cu fibra de stica cu armare longitudinala si se folosesc la lucrari monostrat si multistrat cu o complexitate medie, la acoperisuri plane si curbe, la fundatii, etc.